Gloei!

Gloei! staat inmiddels alweer langer dan 5 jaar te schijnen op het dak van Pakhuis Wilhelmina. Het AFK, een van de subsidiënten van het kunstwerk, sprak zijn waardering uit. Gloei is voor alle meewerkende partijen nog steeds een kunstwerk om trots op te zijn en we zijn heel blij met de woorden van het AFK:

Het AFK is van mening dat Gloei! zich de afgelopen jaren heeft bewezen als een geslaagd en zichtbaar kunstwerk. Naast de fysieke markering van Pakhuis Wilhelmina staat het werk ook op overtuigende wijze symbool voor duurzaamheid en het hergebruik van overtollige energie. Een onderwerp dat actueler is dan ooit. 

De heldere, no-nonsense vormgeving van het werk draagt in onze ogen op effectieve wijze bij aan het doel om bewustwording over duurzaamheid te creëren. 

Verder vinden wij de actieve rol van de sporters van het fitnesscentrum een mooi gegeven. Gloei! vormt een innovatieve aanvulling op het aanbod van kunst in de openbare ruimte in de stad: er zijn in Amsterdam weinig werken in de openbare ruimte die langdurig interactieve techniek en publieksparticipatie succesvol weten samen te brengen.